6.7.2017

Alppien kukkasia Itävallasta

Münchenistä (ks. edellinen bloggaus) matkamme jatkui Saksan kaakkoiskulmaan ja siitä vähän Itävallankin puolelle. Vuorasimme auton, puolisoni myös polkupyörän ja minä ostin vaelluskengät. Yövyimme Berchtesgadenissa, Königseellä ja Kitzbühelissä. Chimseelle pysähdyimme päiväksi. Alle kokosin kuvia puutarhaharrastuksen näkökulmasta.

Suurin osa kuvista on noin 1800 m korkeudella olevasta Alppikukkapuutarhasta (Alpenblumengarten) Kitzbühelissä. Puutarha oli rakennettu vuoren rinteelle ja sinne oli koottu vuoristokasveja muualtakin kuin vain Alpeilta. Opastaulut olivat saksaksi ja QR-koodin takaa löytyivät englanninkieliset tarinat. Kesällä puutarhassa olisi opastuskin lähes päivittäin, mutta sen huomasin valitettavasti liian myöhään. Vähän puutarhan alapuolelle pääsee autolla tai hissillä, vähän yläpuolelle hissillä. Nousumetrejä tulee kävellen muutama sata, mutta reitti puutarhan portille on asvaltoitu. Itse puutarhassa kuljetaan kapeita polkuja.

Oli jännä huomata, miten paljon ihan oman pihankin kasveja alppipuutarhasta löytyi. Kerroin terveiset muun muassa alppiastereille, isorikoille, vuorikaunokeille, kurjenpolville ja lemmikeille, Puutarhassa kasvoi myös monia muita Suomestakin tuttuja kasveja, kuten valeunikoita, hanhikkeja ja pieniä rodoja. 

Nousin Kitzbühler Hornille (1996 m) kahdella hissillä ja tein ylhäällä reippaan kävelyn. Samaan aikaan puolisoni nousi viereiselle yhtä korkealle vuorelle - tai muutamallekin - polkupyöräillen.
"Du sagst wohin. Wir sagen womit." todettiin kenkämainoksessa. Uudet vaelluskengät ostin matkalla vuorelle.
Alppikukkien puutarha lähes 2 km korkeudella.

Kyllä näiden vuorikaunokkien kelpaa! Kotipihalla maisemat eivät ole näin huikeat, mutta vieressä kukkii paljon runsaammin erilaisia kukkasia.




Vuorelle pääsi hisseillä ja melkein ylös myös autolla. Halutessaan voi kävellä tai pyöräillä kapeita asvaltoituja teitä, mutta toki erilaisia vuoristopolkujakin oli tarjolla.
Pyörötähkämunkki oli uusi tuttavuus, veikeän näköinen kukkanen.
Alppitalojen parvekkeiden kukkaloistoa.
Kitzbühlerin keskustasta löytyi tällainen mehikasveista askarreltu onnentoivotus.

Kuva majatalomme huoneen parvekkeelta Köningseeltä

Tässä mietin, että onkohan tämä sinilaukka? Valtavan kokoisiksi olivat kasvaneet.
Kuva on Herrenchimseen linnan puutarhasta.
Kommentti 11.7.: Eikun sinisarjahan se tuossa kuvassa on! Kiitos kasvin oikeasta nimestä Tiina Peltola!
Yksi monista Herrenchimseen linnan puutarhan suihkulähteistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti