15.4.2018

Kevätsiivousta

Varjoisammat kukkapenkit ovat lumen alla,
aurinkoa saaneet sulana.
Kulunut talvi oli runsasluminen ja pihatöitä pääsin aloittelemaan vasta alkuviikosta. Viikon puolivälissä suli kävelyreitti ulko-ovelta tielle, mikä tapahtui kaksi vuotta sitten jo 16.3.

Tuskailin kulkuväylien soraa, joka talvella matkaa nurmikolle, painuu vuosien myötä maan sisään ja on kovasti ruohottunut reunoilta. En ole keksinyt, miten sora-alueista saisi siistin ja mukavan, joten sille en voi tehdä mitään :)

Useana vuonna on tähän mennessä ollut ainakin osa pihasta haravoituna ja kukkapenkit siivottuna. Toisinaan ovat kaikki lumetkin jo sulaneet ja lumikello, skillat ja krookukset olleet kukassa.

Tällä viikolla on ollut aurinkoista ja lämminta ja lumet ovat sulaneet todella vauhdilla. Eilen kuvan kukkapenkki oli vielä täysin lumen alla, muut sulana tai ainakin ihan melkein. Kasvimaa on vielä puoliksi lumen alla. Lunta on siis lähinnä siellä, minne aurinko ei pääse koko päivää paistamaan tai minne lunta on talven aikana kasattu.

Eilen lauantaina tein monta tuntia pihatöitä lähinnä kukkapenkkejä siistien, mutta myös vähän omenapuiden leikkausta aloitellen. Komposti on vielä sen verran jäässä, etten pääse sieltä valmista multaa kukkapenkeille levittämään. Alla on kuva ns. uudesta kukkapenkistä H5P-työkalulla tehtynä. Sen verkkosivu on h5p.org ja lisätietoja, ohjeita ja esimerkkejä suomeksi löydät tästä työbloggauksestani.

Pihatöitä tehdessäni kuuntelen usein Yle Puhetta. Nyt kun tuo laatukanava ei enää ole puhekanava, vaan on pilattu urheilulla ja musiikilla, kuuntelen entistä enemmän Yle Areenaa. Tänä viikonloppuna kuuntelin loistavaa ja ennestään tuttua Kalle Haatasta sekä uutta sarjaa Länsimaisen sivistyksen 10 kaupunkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti