9.8.2020

Lisää ruusupensaita

Kuten heinäkuussa kirjoitin, oli aika luopua koristevadelmasta. Tilalle istutin tänään kaksi ruusupensasta. Pitkään vaihtoehtoja Honkasen puutarhassa googlasin, sillä valikoima oli jo suppea, eikä myytävillä ruusuilla enää ollut kukkia. Kuvia löytyi, mutta tuoksussa täytyy vain luottaa kuvaukseen, sillä mitä olisi ruusu ilman tuoksua!

Monet lajikkeet kuten pomponellat ja neilikkaruusut jäivät nyt haaveeksi vain, samoin ryhmäruusut, joita myydään pääosin keväällä. Upeaan kuvan Pomponellaan ihastui viime viikolla Hatanpään arboretumin ruusutarhassa. 


Tänään istutin puistoruusu Rosa 'ILO'n (keskelle) sekä tarhakurtturuusu Rosa 'Soinnun' (reunaan kauimmas ovesta). Kaivoin niille ohjeet mukaan 60 cm syvät kuopat, jotka salaojitin. Lisäsin kaikille kolmelle ruusulle mullan sekaan kalkiksi kananmunankuoria ja ja ripauksen syyslannoitetta ja siistin muutenkin tontin tätä nurkkaa.

Viikonloppuna päästiin hellelukemiin ja oma viikonloppuni meni täysin puutarhatöissä. Töitä olen loman jälkeen tehnyt viikon ja korona näyttäisi vievän myös syksyltä suurimman osan töistäni verkkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti