12.7.2020

Ihania arkisia puutarhahommia

Kiipulan hortensia
Koko heinäkuu on ollut viileä ja sateinen, mutta kuurojen välissä on päässyt hyvin pihahommiin. Myös alakerta on tullut siivottua ja monenlaista kodin laittoa tullut tehtyä, kun ei koronan vuoksi pääse matkustelemaan.

Juhannuksena ja sitä seurannella viikolla meitä hellittiin 30 asteen helteillä, joten kunnon kesästäkin on saatu nauttia. Silloin olimme onneksi Mäntymäessä mökillä. Kun loman sai aloittaa tekemättä mitään, nyt jaksaa jo touhuta :)

Suikeroalpi sopii myös akvaarioon
Viime keväänä Kiipulasta ostamastani hortensioista yksi on tosi komea, sen taisin talvettaa kylmässä varastossa. Pohjakerroksessa selvästi plussan puolella talvetetut eivät juuri kuki ja kasvu on muutenkin ollut heikompaa. Vaatiikohan se siis riittävän viileän tilan talvehtimiseen? Ja minä kun luulin sen kylmässä sisätilassa kuolevan, mutta kevättalvelle huomasin, että sehän on hengissä ja puskee versoa. Siitä aloitin varovaisen kastelun.

Lipstikkaa
Toissapäivänä laiton akvaariomme kukkimaan, kun siirsin sinne suikeroalpeja. Se on ainoa tietämäni kasvi, jonka voi hyvin pihalta sinne siirtää.

Tänään kuivasin lipstikkaa, mikä sopii hyvin joko suolan joukkoon tai suolaa korvaavaksi mausteeksi. Pitäisiköhän muitakin yrttejä kuivata?

Siirsin myös kaksi nurmelle kävelylle lähtenyttä peurankelloa kukkapenkkiin ja nostin nurmikolle kasvaneen orapihlajan taimen paikkaamaan aitaa. Leikkasin samalla alas vuorikaunokit etupihalta.

Kuoriketta mustaherukoiden juurelle
Viimeinen urakka sadekuurojen lomassa oli kuorikkeen levittäminen kahden mustaherukan alle. Kuorikkeen alta on nyt kitketty rikkaruohot, lisätty kalkkia ja sanomalehtipaperia, joka kastui sateessa ja lisää kastelukannulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti