11.7.2020

Puutarhasuunnittelua

Kaipasin keväällä jotain kivaa puutarha-aiheista tv-ohjelmaa ja löysin Huvila & Huussin, mistä tuli heti lempisarjani. Olen katsonut innolla niin pihojen kuin sisätilojenkin kunnostamista. Kesälomien alettua huomio on kiinnittynyt niin omaan pihaan kuin kotiin sisällekin, kun ulkomaille ei koronan vuoksi ole syytä lähteä. Ja toinen selitys ovat kuopuksen lakkiaiset elokuussa - isommat juhlat saavat minut aina katsomaan omaa kotia vähän ulkopuolisin silmin.

Suunnitteluajatusten innoittamana piirsin jälleen oman pihani, nyt ensi kertaa tietokoneella. Avuksi löysin Gardenan tarjoaman erittäin helpon sovelluksen. Se edellyttää kirjautumista, jos ja kun haluaa tallentaa oman tuotoksen.

Vaikka Huvila & Huussia on kiva katsoa, en kaipaa pihalleni täysremonttia. Sen sijaan pienempiä ideoita on aina mielessä seuraavaksikin kesäksi. Vuoden päivät olen haaveillut terassista, sillä kahdeksan tuolin, kahden pöydän ja keinun siirtäminen viikottain ruohonleikkuun tieltä on iso urakka. Ja nurmikko on niin epätasainen, ettei tasaista kohtaa jokaiselle tuolille löydy millään.

Haluan terassin puusta, jotta se on lämmin myös paljain varpain, toisin kuin rintamamiestaloon ehkä luontevammin sopiva kivi. Mutta jotta siihen mahtuisi kuuden hengen ruokapöytä ja pihakeinun kalusto, paikasta uhkaa tulla tanssilava, mikä näyttää tyhmältä koko pitkän kylmän kauden ilman kalusteita. Ja meidän pihalla on vain yksi luonteva paikka terassille. Mikä siis avuksi, kun oma mielikuvitus ei googlenkaan avustamana riitä? Päätin pyytää pihasuunnittelijaa avuksi terassia ja vähän muutenkin pihaa katsomaan :)

Puutarhani heinäkuun alussa 2020, piiretty Gardenan sovelluksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti