26.9.2021

Alkukesän hommia 2021

Viimekesänä siistin sora-alueen reunoja ja poistin rikkaruohoja. Nyt hain muutaman kerran 400 kg laskin soraa täytteeksi aiemman päälle. Oli jo käynyt selväksi, että täysin siistiksi sora-alueen saisi vain poistamalla maan, tuomalla uudet katteet, hiekat ja sorat, mutta näin massiiviseen projektiin ei ole halua. Sora ruohottuu väistämättä, se kuuluu luonnon kulkuun.

Pyörittelin terassin paikkaa ja kokoa pitkin alkukesää ja ehdin sen tilatakin, mutta koronan vuoksi koteja laitetaan niin aktiivisesti, että tekijä ei sitten ottanutkaan enää yhteyttä. No ehkä ensi kesänä, tai seuraavana...

  • Ostin jalohortensia Hydrangea Macrophyllan, sillä talvehtineiden Kiipulan hortensioiden kasvu ei lähtenyt hyvin käyntiin.
  • Ostin ensi kertaa ruusumaljaköynnöksen (Sundaville Classic Dipladenia). Varsin kaunis ja hienosti kiipeili ylös uutta ruosteista könnöstukea pitkin. Noin viikko sitten nostin sisälle. Verannalla voi hyvin ja vähän vielä kukkii. Huoneen lämmössä ei kuulemma selviä, pitäisi olla 14-15 C ja valoisa talvehtimispaikka, niukka kastelu. Kukkii uusilla versoilla, joten kasvun päätyttyä voisi leikata versoja.
  • Ensi kertaa hankin myös varrellisin kiinanruusun (Hibiscus FIORI GRANDE 'Cancun') - se on upea! Jatkanut nyt toista viikkoa kukintaa olohuoneessa. Vain juurella oleva koristebataatti ja orvokit eivät enää ole hehkuvia.


Alppikärho leikattu alas ja uusi säleikkö ja sen takana oleva seinä maalattu. Juurelle lilana kukkivaa hopeatäpläpeippiä ja keltaisena kukkivaa keltapeippiä. Peipit olivat aiemmin uudessa kukkapenkissä, mutta levisi siellä liikaa. Nyt saa levitä rajatulla alueella. 


Kiinanruusu on kuvassa ruukkuasetelman oikeassa nurkassa, suojassa sateilta. 
Vasta yksi ensimmäisistä punaisista kukista näkyy. 
 Juurella on koristebataattia ja valkoisia orvokkeja.
Poistin vähän grillin edessä olevan ja jo lahonneen puisen kukkalaatikon. Tilalle siirtonurmea köynnöshortensian alta, jossa kukkapenkki laajenee. Samalla kitkin ruohot grillin alta, jotta ruohonleikkurilla saisi alueen siistiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti