26.9.2021

Ruusupensaista ruusupenkkiin

Viime kesän Lisää ruusupensaita -bloggauksessa kerroin kolmesta ruususta, jotka istutin sisäänkäynnin oikealla puolelle. Tänä kesänä tein yksittäisistä ruusuista ruusupenkin, kanttasin sen reunat ja istutin niiden väliin perennoja. Ainakin siksi aikaa, kunnes ruusut kasvavat suuremmiksi.

Kuvan vasemman puoleisen ruusupensaan juurella on valkoisia orvokkeja, sitten välissä ennen seuraavaa pensasta ruukussa maljakäynnös ja sen edessä tuoksukurjenpolvea. Keskimmäisen pensan edessä on tunturipoimulehteä ja oikeanpuolimmaisen edessä koristemansikkaa. Pensaiden välissä on muutama helminukkajäkkärä. Ja koko ihanuuden takana maitohorsmaa, joka kukkii kauniisti vuodesta toiseen!

Mietin ruusujen alle myös tähkälaventelia, valkoista peurankelloa tai ihanalta tuoksuvaa kaukasianpitkäpalkoa, joka on toisesta kukkapenkistä tainnut hävitä taistelun muille kasveille. Mysö Iiris usein mainitaan hienoksi kasviksi ruusujen seuraan, mutta eipä tuonne nyt muuta mahdu. Taaempana on palmikoille solmittuja narsissien varsia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti